zaterdag 7 februari 2009

Supervrouwen!

Een man en een vrouw kijken televisie, wanneer de vrouw plots zegt: "Ik ben moe en het wordt al laat, ik denk dat ik maar eens ga slapen."

Ze gaat naar de keuken om het ontbijt voor morgenvroeg voor te bereiden, spoelt alle popcorn-schaaltjes uit, neemt vlees uit de diepvries voor het avondeten morgen, controleert of er nog cornflakes zijn, vult de suikerpot, legt lepels en zet schaaltjes op de tafel en zet koffie klaar voor morgenvroeg.

Dan stopt ze de was in de droger, een nieuwe was in de wasmachine, strijkt z'n hemd en naait er een knoop aan. Ze ruimt de kranten en het kaartenspel dat nog op de tafel ligt op en legt het telefoonboek op zijn plaats. Ze maakt de wasmanden leeg en legt de handdoeken gespreid om te drogen.

Ze geeuwt, rekt zich uit, en wanneer ze richting badkamer gaat stopt ze bij het bureau, schrijft een briefje voor de leraar van haar zoon, legt er geld bij en neemt een boek mee dat op een stoel lag. Ze tekent een feestkaartje voor een vriend, schrijft er het adres op en plakt er een postzegel op. Daarnaast maakt ze ook nog haar boodschappenlijstje. Ze legt de kaart en het briefje naast haar tas en schrijft nog 3 dingen op het briefje die ze morgen nog móet doen. Ze gaat naar de badkamer, brengt nachtcrème op haar gezicht aan, poetst haar tanden en doet haar nagels.

Haar man zegt: "Ik dacht dat je ging slapen!"
"Ja, ga ik ook", antwoordt ze.

Ze vult de schaal met water voor de hond en zet de kat buiten, dan controleert ze of alle deuren dicht zijn. Ze loopt nog eens langs de kamers van de kinderen, geeft een hoestpastille aan het kind dat ligt te hoesten, vervangt een lamp, legt de sokken in de wasmand en praat nog even met een van de grotere kinderen dat nog zijn huiswerk maakt. Eenmaal in de slaapkamer stelt ze de wekker in en legt haar kleding voor morgen klaar.

Terwijl ze dit doet, zet haar man de televisie af en zegt doodleuk: "Ik ga ook slapen". Hij gaat naar de slaapkamer, stapt in bed en gaat slapen ...

Doet dit je aan iemand denken die je kent? Vast één van de talloze supervrouwen die de wereld doen draaien! Leg haar in de watten en gun haar wat rust (doe dit ook voor jezelf!).

Zie ook: ochtendstress

Geen opmerkingen:

Een reactie posten