woensdag 29 april 2009

Sorteren

Er schieten ons nogal wat gedachten door het hoofd. Bij een gemiddelde mens zo'n 12 per seconde! Gelukkig hebben de meeste mensen een goed sorteermachien om in een eerste grove selectie de nuttige van de onnuttige gedachten te scheiden. 12 per seconde. Het kunnen niet allemaal hoogvliegers zijn! Het merendeel belandt in de vuilbak nog voor dat je je ervan bewust bent.
Mensen met ADHD hebben zo geen automatisch sorteermachien. Of toch geen dat behoorlijk werkt. Die duizenden gedachten worden met de hand gesorteerd. Dat is dus voortdurend kiezen welk je houdt en welke je weggooit. En dan intussen niet vergeten wat je nog allemaal moest doen vandaag en wat de prioriteiten nu weer waren.
Niet verwonderlijk dat we soms onder de troep komen te zitten en daar kriegelig van worden. Niet verwonderlijk dat we soms vergeten waren wat er nu weer zo dringend was. Niet verwonderlijk dat we soms FLUT zgggen. Niet verwonderlijk dat we 's avonds wel eens moe zijn.
Ik heb nu een kunstmatig sorteermachien geïnstalleerd: het heet Concerta (een iets gelijkmatiger werkend modelleke dan Rilatine, dat na een paar uur al begint te sputteren). Het is maar een basismodel, maar het is toch al dat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten