donderdag 22 januari 2009

Hoe blijf ik gezond op mijn werk?

Ik heb bij The Human Link een cursus gevolgd over Stressbeheersing in de werksituatie: "Hoe blijf ik gezond op mijn werk?".
The Human Link heeft als doel om organisaties te begeleiden naar een beleid op mensenmaat. Stressbeheersing is daarin een belangrijk aspect. Maar ook individuen kunnen er terecht voor ondersteuning. In de cursus Stressbeheersing wordt heel omvattend de informatie gebundeld die iedereen zou moeten weten over stress op het werk.
De nadruk ligt dus op het informeren over ‘werkstress’ en de manieren hoe mensen er zelf mee aan de slag kunnen. De cursus heeft als doel om mensen te stimuleren om actief hun eigen stress beter te hanteren. Dit initiatief komt voort uit de ervaring dat er enorm veel nood is aan de juiste informatie rond dit onderwerp. Naast de theorie krijg je heel veel praktische hints en oefeningen om zelf toe te passen. Er wordt geen interactie gevraagd van de deelnemers. Zij kunnen de cursus gewoon volgen en hoeven geen persoonlijke problemen naar voren te brengen. Wel wordt door de lesgever aangespoord om zich actief in te zetten en "huiswerk" te maken.
Dit is voor een groot deel de theorie en hoe je stress zou kunnen aanpakken. Voor de praktijk is vaak nog wel extra begeleiding nodig. Maar voor veel mensen - en ook voor mij - is dit het begin van een beter omgaan met werkstress.
In februari 09 start een nieuwe cursus.
The Human Link
(D en A, nog eens bedankt voor de goeie zorgen!)

2 opmerkingen:

 1. Hey,
  Graag gedaan hoor!
  leuke site trouwens. Heel knap gedaan!!!
  Op deze manier kan ik ook af en toe nog eens horen hoe het met je gaat. Veel succes!
  D.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kreeg de link naar jouw blog via D. Mooi initiatief! Ben nieuwsgierig naar jouw verdere evenwichtsoefeningen... A.

  BeantwoordenVerwijderen