vrijdag 4 mei 2012

Nutteloos

Af en toe passeert hier een dosis schaamte en jaloezie. Meestal niet lang na mekaar in willekeurige volgorde. Met die emoties kan ik maar weinig. Wellicht omdat ze jezelf zo vergelijken met iemand die beter (succesvoller, gelukkiger, gemakkelijker, ...) zou zijn of iets dat beter zou zijn geweest. Daar zit weinig zelfvertrouwen in. Wat heb je daar nu aan? Wat moet ik daar nu mee? Voorlopig heb ik geen idee. Maar het is er wel. Zo af en toe.

3 opmerkingen:

 1. Dit ken ik ook hoor! En vooral die combinatie van die twee, inderdaad. Als we al met twee zijn, zullen er nog wel mensen last van hebben. En uiteraard heeft het te maken met ons gebrekkige zelfvertrouwen. Zeg het nog maar eens tegen jezelf: Je bent oké zoals je bent. (en oké is goed genoeg).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hej, ik dacht dat ik dat concept had uitgevonden :) Dju, toch ... weer niet uniek. Euh, correctie: Joepie! Niet uniek in de schaamte en de jaloezie. Niet uniek in het weinig zelfvertrouwen. Niet uniek in het aanpakken van die twee vervelende kwalen. Gelukkig wel uniek in al de rest :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar Bloemeke toch! Ben blij dat ik je van de idee heb afgeholpen dat je een 'alien' zou zijn :-). Niks menselijks is je vreemd. En tegelijk ben je een absoluut unicum. Geen twijfel mogelijk. En wat ben ik blij dat dat zo is :-).
  @Sabine: jij ook, lieve vriendin, jij ook!

  BeantwoordenVerwijderen