donderdag 17 september 2009

Da's al beter

Vanmorgen ging een deel van het gejengel over de noodzaak van een jas. We hadden 'm zoals al heel de week niet bij en nu ineens kan hij niet zonder (voor u denkt dat ik een slechte moeder ben: hij heeft een fleece aan en zijn kw'tje zit standaard in zijn boekentas). Ik heb nogal een stug principe: één keer ik aan het rijden ben, keer ik niet meer terug tenzij het écht niet anders kan. Dat laatste is in kinderogen natuurlijk relatief.
Na vanmorgen was ik het zo beu dat ik er prompt creatief van werd. It happens! Na schooltijd zijn we met z'n drietjes aan het knutselen geslagen. Elk van ons - jawel, ikke ook - kreeg een groot wit blad. Ik had een heleboel fotootjes geprint van truien en jassen, boekentassen en brooddozen, drinkbussen en fruitdoosjes, handtassen en sleutelbossen, ... We zijn gaan knippen en plakken en tekenen en versieren. Goed geamuseerd samen.
Het resultaat is drie grote affiches met wat we 's ochtends allemaal niet mogen vergeten. Een plezante vorm van een lijstje, zeg maar. Ze hangen op kinderooghoogte in de gang. Nu kunnen ze ook eens wat voor zichzelf gaan zorgen. Eens zien of dit werkt. En als er sjaals en mutsen mee moeten, dan plakken we die er gewoon bij.

1 opmerking: