woensdag 29 september 2010

Leer van uw vakantie

Dit had ik nog liggen van eind augustus en omdat er altijd van die luxebeesten zijn die in september nog op vakantie zijn geweest - hè ma - geef ik deze praktijktips toch nog mee. Is mogelijk confronterend voor diegenen die zich dit jaar hadden voorgenomen dat vakantiegevoel toch nog wat langer vast te houden. Onder het motto: 'Goede voornemens hebben meer slaagkans als ze gebaseerd zijn op ervaring' publiceerde De Morgen op 28 augustus in WAX 3 tips om dat vakantiegevoel vast te houden. In uitgesteld relais en voor wie zich nog vaag herinnert dat de zomer(-vakantie) nog niet zo lang geleden is.
TIP 1: Een keer per week 'date night'
Voor jonge gezinnen is tijd alleen als koppel niet vanzelfsprekend. Op vakantie is er altijd wat minder praktische rompslomp van het huishouden en ontdek je weer hoe fijn het is om gewoon tijd met z'n twee door te brengen. Door één avond per week daarvoor te voorzien (mét babysit!) raak je elkaar niet zo gauw kwijt in de drukte.
TIP 2: Ga geregeld offline
Een vakantie zonder computer, tv, facebook, blog, ... is bijzonder bevrijdend. Probeer het thuis ook eens. Een dag per week?
TIP 3: Breng het weekend elders door
Mensen die in de winter een pied-à-terre huren aan zee, kunnen al snel niet meer zonder. Wie het weekend ergens anders doorbrengt, slaagt er blijkbaar beter in om de sleur echt even achter te laten.  Financieel niet zo'n evidente, deze tip.
Volgende vind ik ook nog altijd het proberen waard:
TIP 4: Laat je door je vakantie inspireren bij het koken
Dat beetje extra olijfolie, die zongedroogde tomaatjes, een glaasje wijn, een lekkere couscous, ... brengt misschien de zon op je bord
TIP 5: Lees een boek
Op vakantie liggen we in de hangmat lekker wat te lezen. Geen kat die de tv of computer daar mist.
TIP 6: Move!
Beweeg evenveel als op vakantie. Ga ook thuis eens wandelen, fietsen of zwemmen.
Allez. Vul maar aan! (Let wel: deze blog is slimmer dan de schrijfster!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten