vrijdag 9 oktober 2009

Nuttig rond de pot draaien

Als dat rond de pot draaien erbij hoort, dan zoek ik best een manier om nuttig rond de pot draaien. Dat was de idee. Ik heb de voorbije dagen proberen in het oog te houden wanneer ik de neiging heb om rond de pot te draaien. Mogelijke aanzetters zijn: al lang met dezelfde taak bezig, op een punt beland dat ik een beslissing moet nemen of een keuze moet maken, er moet iets gebeuren waar ik tegenop zie - een telefoon doen of een brief schrijven of iets wat ik nog niet vaak heb moeten doen of niet weet hoe -, gewoon moe of honger. Dan begint het vanbinnen te wemelen en wil ik snel doorspoelen tot het achter de rug is. Maar de meeste van die taken zijn niet raprap in orde te maken en dan heb ik de neiging om de taak van me af te duwen.
Ik heb gemerkt dat ik dan best even stop met wat ik bezig ben en iets anders ga doen. Ik plan ineens wel een vervolgmoment in - zodat ik die opdracht niet vergeet of te lang uitstel. En als ik merk dat tussendoor die taak nog door mijn hoofd speelt, dan sta ik er even bij stil en kriebel op een papiertje welke de volgende stappen zijn die me tebinnen schieten en ik stop het bij het dossier. En op het geplande moment weet ik dan meteen wat me te doen staat. Bij mij werkt het.

2 opmerkingen:

  1. Ik stel mezelf een beloning, zoals bij de kinderen. En meestal werkt het ! Want dan kan ik lekker genieten van iets waar ik mij anders schuldig om voel. Kromme redenering misschien maar 't lukt !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beloningen! Daar zijn we voor!!!! Nikste kromme redenering. Wat voor hun werkt, werkt vaak ook bij ons. Want het zijn kleine grote menskes, hè. Of was het omgekeerd?

    BeantwoordenVerwijderen