vrijdag 26 november 2010

Ervaringsdeskundig

Als je aan een ervaringsdeskundige vertelt dat je de ramen in je huis laat vervangen, krijg je steevast een "ocharme" en een blik vol medelijden. Nu snap ik waarom. Het is smurrie. Geen ander woord voor. Omdat ik me nuttiger wil maken dan dat, geef ik hier enkele nuttige tips om deze beproeving te overleven:
1. Verzamel een minimum aan spullen die je de volgende dagen nodig kunt hebben in een grote zak of wasmand en bewaar ze op een plaats waar je altijd bij kan en waar ze niet vuil kunnen worden - de auto bijvoorbeeld: pyjama, tandenborstel, een set propere kleding, ...
2. zorg dat er geen meubels of spullen in de directe omgeving van de ramen staan, schuif bijvoorbeeld alles samen tegen een muur of naar het midden van de kamer (dat is handiger voor punt 3).
3. dek alle meubels en spullen die je hebt hermetisch af. Met de nadruk op ALLE - dus niet alleen twee meter rond de ramen - en HERMETISCH - dat fijn stof kruipt overal op, achter, onder, en tussen en dat is dan weer niet fijn! Geloof me, dit is een grote investering die na de doortocht van de werkmannen dubbel en dik loont (zie bij punt 5).
4. zorg voor een alternatieve slaapplaats voor minstens de eerste nacht van de werken of anders zeker voor de kinderen
5. trek tijdens en na de werken enkele dagen uit om te kuisen - dat stof kruipt waar het niet gaan kan. Deze tijd is aanzienlijk korter als je punt 1 goed hebt opgevolgd.
6. voorzie een aantal doeken als voorlopige gordijnen want wellicht heb je voor het ophangen van de rails nog geen tijd gehad
7. plof moe maar voldaan in je zetel en geniet van een lekker warm en gezellig huis! Als je deze storm doorstaat kan je wellicht alles aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten