vrijdag 28 oktober 2011

Ik probeer

Ik probeer te stoppen op mezelf te duvelen terwijl ik niks verkeerd heb gedaan. Ik probeer!

woensdag 26 oktober 2011

Wandeling

Onze gedachten gaan met ons op wandel. Dat is gewoon zo. Probeer die wandeling maar eens tegen te houden. Dat lukt niet, hoor. Och. Wandelen is gezond. Belangrijk is wel dat je steeds vanuit de thuisbasis vertrekt. Dat ben je zelf. Het is ook belangrijk dat je heel regelmatig eens opnieuw thuis passeert. Jezelf niet voorbij hollen naar weet niet waar. Wandelen met aandacht. En dan thuiskomen.

donderdag 20 oktober 2011

Telkens weer

"See the positive side, the potential, and make an effort." - Dalai Lama

vrijdag 14 oktober 2011

Te Gek












Te Gek is een programma dat sinds 4 oktober elke dinsdag loopt op canvas. Het belicht een aantal psychische verschijnselen die alsmaar vaker voorkomen. Zo vaak dat je zelfs zou denken dat onze hele samenleving eraan lijdt en niet enkel individuen.

In de eerste aflevering zag ik onder andere een getuigenis over burn-out. Ik kan er nu van op iets meer afstand naar kijken, het verhaal herkennen en beseffen dat het ook met mij tot enkele maanden geleden behoorlijk erg gesteld was. Burn-out is moeilijk te begrijpen, als je er nog niet mee geconfronteerd bent, maar Te Gek doet zeker een mooie poging om te laten zien welke impact het heeft op je leven.

De afleveringen van Te Gek zijn te bekijken via Ooit Gemist. Er is ook een boek verschenen met dezelfde titel.

woensdag 12 oktober 2011

Stevig

Ik sta versteld van de stevigheid van mijn lichaam. Wie had gedacht dat die kwabjes al na een paar weken handenarbeid zouden verdwijnen. Ik geniet en hou van mijn nieuwe lijf en besef dat het er altijd geweest is. Het zat alleen een beetje verstopt onder de luxe van een zittend beroep. Luxe maskeert veel, is mijn ervaring nu. Het verdoezelt de blik op de essentie.

donderdag 6 oktober 2011

Dat verbouwen is er teveel aan

Het zijn de laatste loodjes. Ken je dat? Maar intussen ben ik het helemaal beu om de boel weer af te plakken vóór en op te kuisen ná dat zo'n werkmens over de vloer is gekomen. De kinderen moeten vannacht en morgennacht ook nog in die kamers slapen, hè. Verbouwen én tegelijk nog in datzelfde huis wonen: 't ligt even buiten mijn comfortzone op dit moment. Ik ben het effe zat. Ik hoop dat mijn studiereis morgen en een lekker dagje werken overmorgen voor voldoende tegenwicht/evenwicht zorgen.