maandag 26 december 2011

Zalige Kerstfeesten?

Zoals gewoonlijk zijn deze dagen in de familie Eventjeswicht een 'beetje' overladen. We hebben al twee (en ikzelf al drie!) heel leuke feestjes achter de rug op evenveel dagen en vanmiddag volgt er nog eentje. Daarna een korte pauze van drie dagen en beginnen we opnieuw te schransen. Ik zou ze stuk voor stuk niet willen missen, maar het is eerlijk gezegd alles bij elkaar nogal veel.
Als leuk intermezzo hadden we vanmorgen toegezegd om met kleine man naar een voetbaltoernooi te gaan. Iets actief ontspannend tussen het feesten door. Het paste nog net binnen de planning. Maar vroeg opstaan en alweer de hele dag op schok is er duidelijk voor ons allemaal veel te veel aan. Zoonlief zegt al twee dagen heel duidelijk dat hij er geen zin in heeft. Vanmorgen kwam de wekker voor iedereen veel te vroeg. We konden twee dingen doen: doorgaan tegen beter weten in en hopen dat het meevalt (maar straks gegarandeerd moe aan het feest beginnen en morgen helemaal uitgeput zijn van het kerstweekend); of het signaal ernstig nemen en de plannen aanpassen. Bij het eerste moet je de Anderen niet teleurstellen, want alles verloopt volgens plan. Het tweede is duidelijk hetgeen we Zelf nodig hebben. Nog vooraleer aan een grote ochtendscène te beginnen hebben we de boel afgebeld. Ik laat mijn lievelingen vanmorgen zalig uitslapen. En vanavond na het feest gaan we gewoon lekker vroeg naar huis. Misschien zullen we het ooit eens leren om onszelf wat ademruimte te geven tussen de feesten. En anders hoop ik dat onze kinderen het op deze manier wel zullen leren. Het moet zalig blijven, hè!
Ik wens iedereen een zalige Kerst: de warmte, het gezellig samenzijn, de liefde en vriendschap, een sterke gezondheid voor jou en al jouw dierbaren. En dat je mag leren doen wat nodig is om het ook zo te houden. Het is je gegund, van ganser harte!!!

1 opmerking:

  1. Hier kan ik van leren want ik doe nog veel te vaak wat wordt verwacht i.p.v. wat goed is voor mezelf en de mijnen.

    Voor jou ook een mooi jaareinde (op de manier die je beschrijft lukt dat vast!) en 't allerbeste voor 2012 gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen