woensdag 18 mei 2011

Roman

Op 28 september 2010 ziet Roman het daglicht. Hij is de kleine broer van Elena, een vriendinnetje van onze grote meid. Roman wordt geboren met een uitzonderlijk en uitgebreid lymfangioom. Zo'n lymfangioom is een malformatie van lymfevaten en bloedvaten. Daardoor ontstaat er een ophoping van lymfevocht, wat voor een zwelling zorgt. Ondertussen heeft Roman vier zware operaties achter de rug en een behandeling in een gespecialiseerde kliniek. Roman krijgt nu alle dagen een speciale massage en moet twee keer per week naar de kinesist. Hij krijgt nu ook een speciaal pak dat op maat voor hem is gemaakt. Dat moet ervoor zorgen dat de zwellingen niet te erg terugkomen. In de toekomst zullen er nog bijkomende behandelingen nodig zijn. En dank zij de goeie zorgen van alle mensen rond hem, groeit Roman intussen op tot een blozende vrolijke baby.

Zaterdag is er in Merksem een groot benefietfeest voor Roman. Want al die behandelingen die zo belangrijk zijn voor Roman, worden niet allemaal even vlotjes terugbetaald door de ziekteverzekering en kosten handenvol geld. Het wordt een superfeest voor een kleine superman. Dus wie zaterdag in de buurt is van Merksem moet zeker langsgaan bij De Garve, Van Praetlei 135, 2170 Merksem (Antwerpen). Er is vanaf 13u vanalles te beleven: grote rommelmarkt, heel veel kinderanimatie, vlijtige vriendinnen verkopen leuke zelfgemaakte spulletjes en natuurlijk is er taart in de namiddag. En 's avonds eten we overheerlijke paëlla, zijn er allerlei leuke optredens en worden de beentjes losgegooid. Je mag 's middags ook spulletjes meebrengen voor de rommelmarkt, maar kom zeker ook eens snuisteren, want Roman heeft massa's hippe vriendjes en vriendinnetjes, dus er zijn zeker leuke dingetjes te koop.

Lees het hele verhaal van Roman en alles over het superfeest voor deze superman op www.romandelie.be . En vooral: kom zaterdag langs op zijn feest!

1 opmerking:

  1. Whow, wat een zorgen om zo'n lief klein kereltje, ik woon niet echt in de buurt maar wens jullie een mooi feest met een megaopbrengst en veel gezelligheid. Lang leve lieve Roman !!!
    Groetjes, Truus.

    BeantwoordenVerwijderen