dinsdag 21 december 2010

Home sweet home - maar wel wat koud

Het heeft er zondag om gespannen maar we zijn toch thuis geraakt. Barcelona was SUPER! Maar qua reisverslag verwachten jullie wellicht wat meer. Reisverslag in steno.
- Axel Hotel: heterofriendly. Dat wil zeggen: knal in het centrum, stijlvol, lekker en rijkelijk ontbijtbuffet, mooie kamer (we hadden de ietsje duurdere, die zijn ruim en hebben een schitterende 'on suite' badkamer). Beste Gay Hotel van 2005, maar dus ook voor 'gewone' koppels.
- met de Barcelona card: 4 dagen met de metro rondrijden, korting in de meeste musea en een aantal winkels
- Tapas zijn fantastisch: een voorzichtige introductie bij Tapa tapa (beetje cafetaria achtig, maar laagdrempelig en een goed begin) of het betere werk bij Taller de tapas (daar zitten meer Spanjaarden, voordeel is dat er niet gerookt wordt in tegenstelling tot de meer traditionele Tapa bars).
- Gaudi ofte genialiteit tot de vierde macht: Casa Mila, Casa Batllo, Park Güel, Sagrada Familia
- Mooie kerken: kathedraal en Santa Maria del Mar
- palmbomen op het strand aan de mooie zee
- Fondacion Miro: voor fans van Miro
- het paviljoen van Mies vander Rohe voor de wereldtentoonstelling van 1929: hét van hét voor adepten van het modernisme in de architectuur en nog steeds actueel
- happy pills: een winkeltje waar je medicijnpotjes vult met snoep en er dan een etiketje op plakt met de aandoening waar de pilletjes voor zijn (voor dagen zonder voetbal of roze pilletjes voor grijze dagen)
- wijk Gracia of El borne met heel veel originele winkeltjes
- De Rambla met vele artisanale kraampjes, portretschilders, mimespelers, ...
- 15°, staalblauwe hemel, zalig lentezonnetje
- ...
En dat allemaal met het fijne gezelschap van manlief! In elk geval: als je 't nog niet gezien hebt, dan moet je Barcelona hoog op je lijstje zetten. Het is er fantastisch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten