zaterdag 30 april 2011

Liefde is ...

... de ander steunen in wat hij of zij echt nodig heeft.

dinsdag 26 april 2011

De gejuur van growentesojep


We peppen haar op met liters soep van kilo's tomaten en een dessertje van verse ananas en aardbeien. In elk geval een fijne afwisseling voor het ziekenhuisdieet. Ze kikkert de laatste dagen flink op en mag misschien binnen een paar dagen alweer naar huis. Doeme toch. Haar hofje is nog maar half af.

zaterdag 23 april 2011

Een zeetje

Tot rust komen gaat voor mij het best als ik het gevoel heb dat ik zeeën van tijd heb. Maar dat is minder evident dan het lijkt. Heb je een zee van tijd, dan heb je vaak nog niet dat gevoel. Omdat je denkt aan alles wat je te wachten staat. Of niet kan laten gaan waar je mee bezig was. En soms heb je een zee van tijd in je hoofd ook al heb je maar een half uur ter beschikking. Het komt erop neer dat het vooral in je hoofd zit. In drukke periodes is het al helemaal niet gemakkelijk om dat gevoel te creëren. De tijd is versnipperd tussen alle dingen die moeten. Ik probeer manieren uit om in de drukte toch zeetjes van tijd te maken. Gisteren tussen 9u en 9u15 en tussen 11u30 en 12u of vanmorgen tussen 10u en 10u30. Een korte pauze die, zolang ze duurt, eindeloos lijkt.

woensdag 20 april 2011

Een ongewone dag in de tuin

Gisteren was de dag van de grote operatie. Wat doe je dan als familie? Onvermijdelijk denk je met z'n allen aan niet veel anders dan aan haar. Bij grote stress maakt je lijf zich eigenlijk op om een enorme lichamelijke krachtinspanning te leveren. Dat geeft een heel gespannen gevoel. Wij hebben samen die grote hoeveelheid energie gebruikt om ook effectief een grote inspanning te leveren. Haar tuintje is omgespit en we gaan het de volgende dagen nog mooi aanleggen. Als ze binnen enkele weken thuis komt, kan ze revalideren in een mooi hofje. Hopelijk is het dan nog steeds zo'n mooi weer ...

vrijdag 15 april 2011

Ik wil het niet weten

Slecht nieuws wil ik liever niet weten. Ik ga de confrontatie uit de weg. Ik stel het uit. Maar dat uitstel maakt problemen vaak erger dan ze eerst waren. Hoe anders is hij! Niet weten is voor hem een hel. Hij heeft de crisis liever omlijnd, afgebakend, gekend. Hoe concreter, hoe beter voor hem en hoe lastiger voor mij. Maar samen durf ik het aan.

donderdag 14 april 2011

De ziekte met de grote K

... is ons leven binnengevallen, heftig, drastisch, oneerlijk, per toeval zelfs.
... is compleet willekeurig in het kiezen van een doelwit.
... maakt duidelijk dat we Haar nooit zouden kunnen missen.
... zegt ons dat we nu met z'n allen voor Haar moeten zorgen en dus niet Zij voor iedereen.
... kegelt alles omver op enkele dagen tijd. het weten verandert alles. niets is nog hetzelfde.
De ziekte met de grote K heet Kanker - voila, ik heb het genoemd - en heeft een slechte reputatie. maar onze strijdlust is groter. samen sterk. en die K die krijgen we - figuurlijk - klein! en dat is ook met een k, maar dan een heel kleintje.

woensdag 13 april 2011

Eén om te onthouden

Als ik het goed begrijp ... snap ik er niks van!
(onze dochter vorige zondag!)

dinsdag 12 april 2011

Scheur maar af!

Scheur maar af. Ik heb wat teveel. Gevonden op: www.powertotheposter.org

And ... ACTION!

Vandaag gaat Action for Happiness officieel van start met een groots evenement in Londen. Eindelijk is er ook een nieuwe website die ik straks eens rustig ga uitspitten. Te beginnen bij de 10 sleutels voor een gelukkiger leven.

Join the movement. Be the change!

vrijdag 8 april 2011

dinsdag 5 april 2011

Natuurlijke samenstelling


Als je in de stad woont, moet je de natuurgeluiden zelf componeren. Klik op de foto voor de soundtrack bij de foto. Lijkt me fijn om bij te mediteren. En maak daarna je eigen natuurlijke samenstelling op naturesoundsfor.me.

maandag 4 april 2011

Eindelijk 38

Dat werd tijd!
37 vond ik toch ongeveer 11 van de 12 maanden een sukkel-leeftijd.
En wat heb ik vandaag gedaan om dit te vieren?
We maken er de eerste dag van de rest van ons leven van en ik geniet met volle teugen!

zaterdag 2 april 2011

To be or not to be?


Volgens Lauren Rosenfeld had Shakespeare het in Macbeth Hamlet al bij het rechte eind en is dat dé fundamentele vraag. Wie willen we eigenlijk zijn? En waarom beginnen we daar pas aan nadat we eerst alles van onze to-do-lijst hebben afgewerkt? Wat dus nooit gebeurt, gezien we nooit een lege to-do-lijst hebben. 'Today's your day. Stop waiting. Start being' is het motto van yourtobelist.com. Bedoeling is om ouders de kans te geven relaxe en gelukkige ouders te worden. De belangrijkste leidraad hiervoor is een lijst met hoe of wie ze willen zijn. Op yourtobelist.com kan je je aanmelden voor een gratis 10-daagse video-cursus waarin Lauren Rosenfeld een stukje van haar ervaring als life coach en ouder van 4 met ons deelt . Bedoeling is om reclame te maken voor het peperdure totaalpakket van 10 maanden. Maar die 10 leerrijke tips en het materiaal op de blog is toch maar mooi en gratis meegenomen.